NOTICIAS

La Maleta de Portbou

CELEBRAMOS EL 30

Josep Ramoneda, Gisela Chillida, Gerardo Pisarello y Tomàs Marquès.

Montserrat Pérez, Jordi Alberich y Antón Costas.

Antonio Monegal, Miquel Berga y Josep Maria Martí Font.

Laia Freixas y Oleguer Congost, diseñadora y programador de las webs de La Maleta de Portbou y de la Escola Europea d’Humanitats.

 
 Roser Amills, Joan Tarrida, David Yves y Monika Zgustova.

Josep Ollé, director del Palau Macaya, de la Obra Social “la Caixa”, sede de la Escola Europea d’Humanitats.

Verónica Nieto, Gisela Chillida, Gino Rubert, Esperança Rabat y Arnal Ballester.

Iván de la Nuez.

Miquel Molins, presidente-director de la Fundación Banco Sabadell, y Carme Cañadell.

Fèlix Fanés, Albert Chillón, Arnal Ballester y Lluís Duch.

Jana Robles, Enric Puig y Pilar Parcerisas.

Marina Subirats.

Tania Adam, editora de Radio África Magazine, y Santiago Zabala.

 Josep Maria Muñoz, director de la revista L’Avenç, y Jaume Casals, rector de la Universidad Pompeu Fabra.

Marina Subirats y Mita Casacuberta.

Cultura humanística 

Sota la morera de La Central, entre evònims, clívies i façanes interiors de l’Eixample, també van dirigir-se als presents dos dels autors de l’última edició de la revista. El biòleg evolutiu Tomàs Marquès va animar el conjunt de la societat a fer-se seva la ciència, i la crítica i comissària Gisela Chillida va traçar la continuïtat entre art industrial i art tecnològic. Del punt de creu al píxel. Després, entre la xafogor minvant de l’aperitiu, tenien lloc converses sobre espiritualitat, amb Daniel Gamper; sobre Orwell, amb Miquel Berga; sobre Rússia i el periodisme, amb Monika Zgustova, o amb Lorena Fuster sobre les traces que la relació amb Turquia i Alemanya ha deixat en la pell d’una Grècia sempre més calorosa encara.

La seva presència, i la d’altres -Carles Guerra, Josep Maria Martí Font, Antón Costas, Marina Subirats-, reproduïa la vocació interdisciplinària que anima la publicació. Poc abans, però, en l’últim parlament de la tarda, el tinent d’alcalde Gerardo Pisarello havia cridat a recordar que el caràcter benjaminià, és a dir, transfronterer, de la jornada era doble. Se celebrava La Maleta, els seus 30 números, el seu trànsit entre les línies de vegades artificials entre les províncies de la cultura, però també que una seixantena de refugiats, creuant com Walter Benjamin les línies artificials de les fronteres per fugir de la barbàrie, acabaven d’arribar no gaire lluny d’allà, al port de Barcelona, amb l’ Open Arms. En un món de fenòmens desbocats que malda per entendre’s a si mateix cal celebrar que les publicacions que ens hi ajuden es consoliden i conformen comunitats cada cop més àmplies.Col·laboradors: Selecció musical de Mrs Safura, Radio Africa Magazine / Vídeo promocional  de La Rectoria/  Te de Matcha & Co


Suscríbete y te regalamos un número del archivo.

¡Y si ya eres suscriptor, también! 

Con motivo de la publicación del número 30, si te suscribes a la revista o ya eres suscriptor, te regalamos un número del archivo.  Entra en todos los números, consulta los sumarios, elige uno, escríbenos a info@lamaletadeportbou.com y lo recibirás con el próximo envío.


COMPARTIR EN:

FacebookTwitter

ARCHIVO DE NOTICIAS